Hétfő - Péntek 9:00 - 16:00
1165 Budapest, Zsemlékes út 25. fsz./4.
+36 30 583 2315

Szalagparketta

Szalagparketta = készparketta

A szalagparketta megjelenése óta népszerű a vásárlók körében. Egyrészt mert lerakása egyszerű, másrészt mert járófelülete 3-4 alkalommal újracsiszolható, így az évtizedekig használható.

A szalagparketta (készparketta) 100% fából készül. Gyönyörű, járófelületi mintázata különleges fafajták erezetének köszönhető. Az általunk forgalmazott készparketták a világ különböző tájairól érkezett fafajtákból készülnek.

A készparketta rendkívül stabil, mérettartó, mely tulajdonságait 2, vagy 3 összeragasztott rétegének köszönheti. A rétegek egymásra merőleges szálrendezéssel vannak összeragasztva.

A kínálatunkban megtalálható szalagparketták lakkozott, olajozott, vagy olajos-viaszolt felülettel kerülnek forgalomba.
 

A szalagparketta előnyei:

- széleskörű és vonzóan sokoldalú választék

- 100%-ban természetes alapanyagokból készült melegburkolat

- maximális lépéskomfort, csendes járás - alacsony lépészaj

- antisztatikus, és antiallergén, könnyen és egyszerűen tisztántartható

- a klick - rendszernek köszönhetően egyszerű lerakás

- "úsztatva" kerül leburkolásra, nincs leragasztva az aljzathoz, ezért esetleges sérülés esetén is egyszerűen cserélhető egy-egy panel

- lerakás után azonnal használható

- padlófűtés esetén is alkalmazható

- többször felújítható, az olajozott padló kisebb felületi sérülései könnyen javíthatók

- akár 30 év garancia

Néhány további információ:

A parketták legfőbb jellemzője, hogy teljes vastagságukban valódi fából készülnek, egy-, kettő, és háromrétegű típusban. Mind látványban, mind érzésben természetesek és meleg hatásúak, emellett minden típusuk hosszú élettartamú, és többször felújítható. Ezen kívül kiváló hő- és hangszigetelő, antisztatikus, és antiallergén, könnyen és egyszerűen  tisztán tartható, ami nagy segítség az asztmás és allergiás betegségben szenvedőknek.

Napjainkban a fa az építészetben és a belső terek kialakításában egyaránt reneszánszát éli. A fa alapú padlók, tér- és falburkolatok mindig is kedveltek voltak. E felületek természetes anyaguk révén természetes környezetet sugároznak. A parketták segítségével a természet egy darabját varázsolja otthonába.

Az EGYRÉTEGŰ PARKETTÁK

teljes keresztmetszetükben egyetlen, tömör, valódi fából állnak, ami lehet kemény-, vagy puha-, honos- vagy trópusi fafajta. A legtöbb esetben 22 mm vastagok, ami cca. 20 - 25 éves élettartamuk alatt többszöri csiszolásra, felújításra ad lehetőséget. Rendkívül strapabírók, látványosak, és igen változatos stílusúak, hangulatúak. Az egyrétegű parketták változatos családjába tartoznak a hajó- és svédpadlók, a csaphornyos- mozaik- halszálka- és intarziaparketták. A tömörfa szerkezetükön túlmenően további közös tulajdonságuk a fózolt vagy csaphornyos illesztés, és a szegelt, vagy ragasztott rögzítés az aljzathoz. A másik közös jellemzőjük, bármilyen típusról is legyen szó, a felületkezelésük - csiszolás, lakkozás, pácolás - mindig lerakásuk után, a helyszínen történik. Mivel a fa jó hőszigetelésű, ezeket a 22 mm vastag tömörfa parkettákat, padlókat, nem lehet padlófűtés felé lerakni.

TÖBBRÉTEGŰ PARKETTÁK

100%-ban valódi fa elemeit két, illetve három, egymásra merőleges szálirányú rétegből ragasztják össze  - innen is az elnevezés, két- illetve háromrétegű parketták. Mivel gyárilag felületkezelve kerülnek forgalomba, készparkettáknak is nevezzük őket.

kétrétegű parketta felülete a fa hordozó réteg felett, értékes valódi fafurnér koptatóréteg, ami minden esetben a különböző honos és trópusi fafajták legszebb, legnemesebb részeiből készül.  Felületkezelésük miatt ellenállók – akár az ún. pontszerű -  sérülésekkel szemben is, ütés és kopásállók, nem kényesek, egyszerűen tisztíthatók, ápolhatók. További előnyük a vékony keresztmetszet, ami lehetővé teszi padlófűtés feletti alkalmazásukat is.

háromrétegű parketta három, egymásra merőleges szálrendezéssel összeragasztott, stabilizáló és hordozó fenyőfa réteg valamint nemesfa réteg, melyek igen nagy stabilitással bírnak, ami egyben komoly – akár több évtizedes – garancia is vetemedés mentességükre. Az alsó réteg általában egy puha fenyőfa furnérlap, a középső réteg  már egy vastagabb fenyőfa fűrészáru – ez adja a  parketta merevségét - míg a legfelső, a különböző fafajták legszebb részéből vágott, nemesfa fedőréteg.

A többrétegű parketta típusok már ragasztás nélkül nagyon gyorsan, egyszerűen, és precízen fektethetők, a legújabb clikkes, ragasztást nem igénylő rendszerben, ami egyszerű javításukat, vagy szükség szerinti mobilitásukat is garantálja. Ha egy szál „menthetetlenül” megsérül, egyszerűen ki lehet emelni a helyéről, majd bepattintani az új elemet - bármikor gond nélkül visszabontható, felszedhető, újrarakható.

Felületkezelésük is változatos, ami egyben stílusukat is meghatározza. Lehetnek olajjal, UV lakkal, vagy páccal kezeltek, lehetnek, gőzöltek, füstöltek, vagy épp fehérítettek, homokcsiszoltak, öregbítettek, fésültek, lyuggatottak... Változatos szélességben és hosszúságban kaphatók, az átlagos méretektől az egész extrém, akár 5 – 6 méteres szálhosszúságokig. Tökéletes biztonsággal használhatók padlófűtés fölé, és sokuk  alkalmas párás, vagy enyhén nedves környezetben, pl.: konyhában való alkalmazásra.