Hétfő - Péntek 9:00 - 16:00
1165 Budapest, Zsemlékes út 25. fsz./4.
+36 30 583 2315

LVT ragasztók, fugázók

Az LVT-hez fejlesztett segédanyagok 
 
Ha belépünk egy étterembe, egy boltba vagy valakinek az otthonába, az első és hosszan megmaradó benyomást a látvány adja. Ahhoz, hogy a burkolatokkal megfelelő légkört tudjunk létrehozni, az esztétikumnak és a funkcionalitásnak összhangban kell lennie.

A burkolat fajtájáról a tulajdonos hoz döntéseket, azonban a kivitelezőnek ajánlásokkal kell tudnia a tulajdonost segíteni, hogy a megrendelő vágyai és a műszaki igények tökéletes harmóniában jelenjenek meg. 

Ilyen döntés lehet az LVT (Luxury Vinyl Tile), vagy design PVC-nek is nevezett burkolat fektetése. Ez a burkolat típus a legdinamikusabban fejlődő burkolat, amiből ma már lenyűgöző a választék. A döbbenetesen valósághű csempe és betonlap utánzatoktól kezdve, a természetes kő és parketta imitációkon keresztül, a semmivel össze nem hasonlítható egyedi struktúrájú és mintájú lapokig, sok minden elérhető a kereskedelemben. 

Ez a lenyűgöző választék lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy a neki tetsző stílust és hangulatot alakítsa ki. Azonban tévedés azt hinni, hogy ezt, a lehetőségek végtelen tárházát biztosító burkolattípust mindig ugyanazzal a ragasztóval fektethetjük! 

Az LVT ragasztáshoz nem lehet a hagyományos PVC ragasztókat alkalmazni, mert az igényelt tapadás, a méretbeli stabilitás, a hőmérséklet változások okozta igénybevételek nem azonosak a hagyományos PVC burkolatok igénybevételével. 
LVT segédanyagok a Mapei termékpalettán 

Lakossági és ipari alkalmazásokhoz, akár nagy igénybevétel esetén is használjunk Ultrabond Eco 4LVT szálerősített ragasztót. A termék megfelelő kórházakban, bevásárló központokban, repülőtereken, akár rendkívül intenzív forgalom esetén is. 

Amennyiben eltávolítható modul burkolatot kell kialakítanunk, például egy szokásos irodai álpadlóra történő burkolásnál, vagy egy kereskedelmi vásáron történő ideiglenes burkolat kialakítása, akkor ideális választás az Ultrabond Eco Tack 4LVT ragasztó. A burkolat telepítése ezzel a ragasztóval nagyon gyors. A termék alkalmazható az összes szokásos építőipari aljzaton, amennyiben azok szilárdak és pormentesek. Így nem jelent gondot a cementes aljzatokra, műgyanta padlóra, márványra, kerámiára, ragasztott fa vagy fém aljzatra történő burkolás sem. 

A LVT burkolatok kialakítása általában zártan történik. Azonban ez egyáltalán nem indokolt, amikor egy természetes követ vagy csempét imitáló burkolatot fektetünk. A szokásos burkolati kép ilyenkor egy fugázott felület. Ez idáig az ilyen típusú burkolat kialakítására csak nagyon nehezen kivitelezhető megoldások léteztek, és nyugodtan mondhatjuk, hogy jól használható termék nem volt. Most viszont már létezik a Flexcolor 4 LVT diszperziós fugázó. A termék kiválóan alkalmas fugázott LVT burkolat kialakítására. A Flexcolor 4 LVT úgy használható, mint egy hagyományos hidegburkolati fugázó, és az eredmény is megszólalásig hasonlít egy szokásos csempéhez, természetes kőhöz. 

Nedves környezetben, akár zuhanykabinban történő LVT burkolat fektetéshez használjuk az Ultrabond Eco MS 4 LVT ragasztót, vagy ennek állékony változatát, az Ultrabond Eco MS 4 LVT/Wall ragasztót. Ez a két termék annak ellenére, hogy csak egykomponensű, tartós vízterhelés hatására sem lágyul vissza. 

Meglévő hidegburkolatra kell LVT burkolatot fektetni? Ilyenkor az első feladat a felület kiegyenlítése. Ezzel az a probléma, hogy egy önterülő kiegyenlítővel történő vékony öntésnél a fugákban kissé megsüllyed az anyag és ez hosszú távon meglátszik a burkolaton is. Azonban a használatra kész Planiprep 4 LVT használatával megoldhatjuk ezt a problémát. A Planiprep 4 LVT-vel, glettelés és csiszolás után, tökéletes felületet tudunk biztosítani a burkolat fogadására.