Hétfő - Péntek 9:00 - 16:00
1165 Budapest, Zsemlékes út 25. fsz./4.
+36 30 583 2315

Aljzatkiegyenlítők, kötőhídak

Meglévő vagy új aljzatbetonok, esztrichek kisebb-nagyobb egyenetlenségeinek és hibáinak javítására szolgáló önterülő anyagok, melyek tökéletes, sík fogadófelületet biztosítanak a végleges burkolatok számára. 

Aljzatkiegyenlítőt a burkolandó felületek teljes vízszintbe hozására vagy lejtésképzésére használjuk. Vízszint létrehozásánál érdemes az önterülő aljzatkiegyenlítők mellett dönteni. Így a felület alkalmassá válik a burkolat fogadására. Az aljzatkiegyenlítőt a tervezett rétegvastagság és a kötésidő függvényében érdemes kiválasztanunk.

Az aljzatkiegyenlítő anyagok használata legtöbbször elengedhetetlen a szép, sík burkolat készítéséhez!

Az aljzatkiegyenlítő anyagokat az alapján különböztetjük meg,hogy milyen vastagságban, milyen terhelés alatt, milyen gyorsan kötnek meg bel-, vagy kültérben. Vannak továbbá olyan anyagok, melyek csak vízszintes vagy függőleges felületen is használhatunk!

Beltérbe:
Beltérben általában önterülő aljzatkiegyenlítőt használnak, mivel a felületek 99%-a vízszintes. Mivel egyre jobban elterjedt a padlófűtés használata, az önterülők beltéri csoportja már általában képes a felfűtéskor adódó feszültségek elviselésére.

Alapozás:
Az öntendő felületet a megfelelő alapozó kiválasztása után előkezeljük. Az előkészítendő felület szerint nedvszívó vagy nem nedszívó kötőhídat, alapozót használunk.