Hétfő - Péntek 9:00 - 16:00
1165 Budapest, Zsemlékes út 25. fsz./4.
+36 30 583 2315

Melegburkolás - padlóra és falra is

Laminált padló - szalagparketta - LVT/vinyl padló - padlószőnyeg -  PVC burkolat - gumi burkolat lerakása 3 év garanciával !
 

A lakás különböző részeinek (háló, dolgozó, gyerekszobák, nappalik és ma már a fürdőszobák is!) melegburkolati padló kiválasztásában már nincs határ. A színek választéka minden igényt, stílust kielégít.

Típusát  tekintve a legelterjedtebb a laminált parketta és a szalagparketta. Ezekből is létezik még vizes helyiségekbe való vagy padlófűtés esetén is alkalmazható parketta. Általában a melegburkolást megelőzi a tökéletes felületet nyújtó padlókiegyenlítés. Utána a párazáró fólia következik, és a hangszigetelő réteg (XPS, parafa, poliuratán szivacsok, stb.), ami szintén széles választékot kínál, majd maga a parkettázás, és végül a szegőlécek felrakása és a burkolatváltó profilok beépítése.

A melegburkoláshoz tartozik továbbá a szőnyegpadlózás is, de ezt ma leginkább irodákban használjuk, magánszemélyek inkább a parkettát részesítik előnyben.

Legújabb és rohamosan terjedő melegburkolat a vinyl padló vagy más néven LVT. Ez a burkolat 100%-ban vízálló így bátran alkalmazható a lakás bármely helyiségében. Erről részletesebben olvashat a termékeink menüpont alatt.

 

A melegburkolat kifejezés alatt értjük a következő burkolatfajtákat:

  • laminált parketta

  • vinyl (LVT) padló

  • padlószőnyeg

  • PVC padlóburkolat

  • linóleum

  • gumiburkolat

 

Egy új csoportot is találunk, mely némi átmenetet képez a hideg és a melegburkolatok között. Ez a vinyl padló, melynek rendkívül kopásálló a felülete és vizes helyiségbe is bátran alkalmazható. A vinyl padló különlegessége a fizikai terhelhetőségen túl, hogy a felületén rendkívül pontosan és nagy felbontásban, megtévesztő képminőséggel jelenik meg a felvitt minta, például a fák erezete, kövek texturája.

 

Padló a falon

A meleg falfelületekkel ellátott falpanelek egyre inkább megtalálhatók a modern, formatervezett házakban és apartmanokban.

Már elmúltak azok az idők, amikor a fehér falak jelentették a belsőtér-kialakítás netovábbját. A fal és a padló színt és érzékelhető felületstruktúrákat „kapnak”. Mi tartozhat szorosabban a fa nyersanyaghoz, mint a felhasználás ott, ahol már évszázadok óta bevált? A modern rendszerek lehetővé teszik a betonnak vagy palának látszó parketta, laminált szálak vagy falemezek egyszerű lerakását a falon is, és ezzel nemcsak kellemessé teszik a lakás légkörét, hanem különleges módon és minőségben teremtik meg a tér hangulatát.